Gépgyártás

Szivattyútechnika felsőfokon: a háztartási szivattyú kiválasztásáról röviden

Akinek van saját kertje, annak mindenféleképpen szüksége van egy megbízható készülékre, ami alkalmas kerti szivattyúnak. Háztartási felhasználásra többféle típusú szivattyú is szóba jöhet, ezért érdemes végigvenni, hogy melyik milyen előnnyel, illetve hátránnyal rendelkezik. Egy jól megválasztott szivattyútechnikai termék nemcsak a veteményes, vagy a díszkert öntözéséhez tökéletes, de akár szennyvízelvezetésre, vagy a háztartás vízellátásának megteremtésére is.

Minden szempont fontos, ha a szivattyútechnika kerül szóba. Az első kérdés, amit körbe kell járni, az nem más, mint a víznyerő hely jellege, tehát hogy honnan fog vizet szállítani a szivattyú. Ez a leggyakrabban egy kút formájában van jelen, ami lehet ásott, vagy fúrt kút. Ezen kívül persze egy közeli patak, vagy tó is szolgáltathat vizet a szivattyúnak, de ciszterna, illetve tartály is. Meg kell vizsgálni, hogy a víznyerő helynek milyen a vízszintje, hol helyezkedik el az eredeti, vagyis a nyugalmi, valamint a dinamikus vízszint. Az előbbi az eredeti állapot során tapasztalható vízszintet jelöli, az utóbbi pedig a víznyerés után beálló vízszint magasságát jelenti. Végül azt is vizsgálni kell, hogy a víznyerő hely mennyi vizet tud adni, vagyis mekkora a vízhozama.

Egy háztartásban egyedi igények határozzák meg, hogy mennyi vízre van szükség a napi feladatokhoz: a mosáshoz, a locsoláshoz, a mosogatáshoz és a takarításhoz. A nagyobb vízigényhez nagyobb vízhozamra és nyomásra van szükség, tehát a szivattyútechnikában is ennek megfelelően kell elmélyedni. Ha ezeket az adatokat pontosan meghatároztuk, akkor máris könnyebb dolgunk van.

A szivattyútechnikában a háztartási felhasználásra készült szivattyúk közül szóba jöhet például a búvárszivattyú, de gyakran alkalmaznak egyéb szivattyúkat is.

A www.schieber.hu webcímen a Schieber-Aivil Kft. weboldalát találja meg, vele együtt pedig az általunk forgalmazott szivattyútechnikai termékek kínálatát. Termékeink között megbízható és hosszú távon jól kihasználható szivattyúkat is talál, méghozzá kedvező ár-érték arányban. Forduljon hozzánk bizalommal és tudjon meg többet a szivattyútechnikában forgalmazott termékeinkről! A honlapon feltüntetett elérhetőségek egyikén nyújtunk részletes tájékoztatást. Hívjon minket a 06-96-207-248-as telefonszámon, vagy írjon a schiebermovar@t-online.hu e-mail címre!