Építészet

Építészek felelősségbiztosítása – Miért érdemes megkötni?

építészek felelősségbiztosítás

Építőipari tervezőként vagy kivitelezőként végzi a munkáját? Bármennyire precíz tervezésre, majd építésre kerül sor, nehéz minden emberi hibát kiszűrni. Annak érdekében, hogy az építtető, a tervező, és a kivitelező is biztonságban érezze magát a munkafolyamatok során, semmiképp sem maradhat el az építészek felelősségbiztosításának megkötése!

A lakóépületek, az irodaházak, és a különböző létesítmények kivitelezése is egyre gyorsabbá válik, hiszen hatékony számítógépes rendszerek könnyítik meg a tervezést, és folyamatosan fejlődik a technológia. A tervért azonban nem a gép, hanem a szakember felel, így bármikor előfordulhat hiba, ami miatt jelentős kárral kell számolni. Bárhol kerül sor építkezésre, a munkafolyamatok megkezdése előtt nem maradhat el az építészek felelősségbiztosításának megkötése, amely mentesít a károk megtérítése alól. Előfordulhat például, hogy az épületgépész nem megfelelő helyre tervezi a közös helyiségekben nélkülözhetetlen vízórákat, ami miatt befagyhat a víz, az enyhe időjárás hatására pedig elázhatnak az alatta található lakások. Ilyenkor a tervezőnek kell a kárt kifizetni, viszont ha rendelkezik építészek felelősségbiztosításával, akkor a biztosítótársaság megtéríti helyette. Az építészek felelősségbiztosításának köszönhetően az építtető, a tervező és a kivitelező is biztonságban lehet. Bármilyen káresemény következik be, az építtető nincs kiszolgáltatva a tervező és a kivitelező fizetőképességének, a vállalkozónak pedig nem saját magának kell a kár megfizetését megoldani.

Gondoskodjon Ön is az építészek felelősségbiztosításának megkötéséről időben! Tájékozódjon részletesen online, a www.mernokbiztositas.hu internetes oldalon, ahol olvashat arról is, mire vonatkozik az építészek felelősségbiztosításának fedezete, milyen költségeket térít meg! Cégünk, a Hungarorisk Kft. megbízható segítséget nyújt, akár tervezők, akár kivitelezők, felelős műszaki vezetők számára van szükség kiváló megoldásra. Bármilyen kérdése merül fel, kérdezzen bennünket bizalommal a 06-1-4540308-as telefonszámon, vagy a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címen!